Skip to main content

Nyheter

Aktuellt om ombildningar av Sollentunahems hyresrätter

15dec2
Trots att ägardirektivet från kommunen bara omfattar tre områden för fortsatt ombildning, så pågår ombildningsprocesser både här och var.

På grund av hembudsrätten som gäller för bostadsrättsföreningar i fastigheter som flyttats till andra bolag i avsikt att säljas, så pågår det ombildningsprocesser i fler områden än de i ägardirektivet utpekade på Malmvägen, i Rotebro och Rotsunda.

I december ombildades 12 hyresrätter på Västervägen i Skälby (Häggvik) till bostadsrätter. Här hävdades hembudsrätten.

59 hyresrätter på Ribbings väg 5 A-C kommer under våren att ombildas till bostadsrätter. Här hävdades hembudsrätten.

Bostadsrättsföreningen Malmparken ville ombilda 151 hyresrätter på Malmvägen 10-12 till bostadsrätter. Ombildningen stöp på att bostadsrättsföreningen inte inkom med föreskriven anmälan till Hyresnämnden i rätt tid. Här hävdades hembudsrätten. Hyresrätterna blir kvar.

Bostadsrättsföreningen Malmparken 1 vill ombilda 149 hyresrätter på Malmvägen 14-16 till bostadsrätter. Styrelsen för Sollentunahem 1 AB (dotterbolag till kommunens koncernbolag – inte till Sollentunahem) har beslutat att ge bostadsrättsföreningen ett bud för köp. Här hävdades hembudsrätten. Av okänd anledning har koncernbolaget valt att sända budet om köp via Hyresnämnden.

I områdena Rotebro och Rotsunda händer det ingenting kring ombildningar.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .