Skip to main content

Nyheter

Allmännyttiga Mimer ifrågasätter Hyresmarknadskommitténs beslut

Mimer logga
Mimers vd Mikael Källkvist är lite som på krigsstigen i en debattartikel i Fastighetstidningen.

Det allmännyttiga Mimers (ägs av Västerås stad) vd Mikael Källkvist menar att Hyresmarknadskommitténs beslut efter strandade förhandlingar, måste vara mer transparent och ge en motivering till att det blev just 5,25 procents hyreshöjning för Mimer. Vidare att man ska redovisar hur man viktar de tre delarna i trepartsöverenskommelsen när man fattar beslut.

I sak så är det främst de förhandlande parterna som ska förhålla sig till trepartsöverenskommelsen, inte Hyresmarknadskommittén som har ett helt annat uppdrag.

Så här svarar Hyresgästföreningen på Mikael Källkvists frågor: ”Mikael Källkvist begärde i debattartikel ett detaljerat svar från oss parter i Hyresmarknadskommittén på vad som bakom HMK:s beslut kring justeringen av Mimers hyra för 2024. Men då Hyresmarknadskommittén aldrig motiverar de beslut som tas av kommittén – något som tydligt står i HMK:s arbetsordning och som är väl känt av parterna – avstod Hyresgästföreningen från att replikera på Källkvists debattartikel”.

Sveriges Allmännytta har ännu inte svarat.

Läs Mikael Källkvists debattartikel i Fastighetstidningen: https://fastighetstidningen.se/debatt-trepartsoverenskommelsen-skapar-oreda/.

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .