Skip to main content

Nyheter

Bostadspolitiken i Sollentuna lämnar mycket övrigt att önska

Väsjön
Att det byggs för lite i Sollentuna är ingen nyhet. Heller inte att det som byggs tar minst sagt otroligt lång tid på sig.

Efter över tio års projekterande och beslutande har de första byggrätterna sålts inom Väsjöprojektet. Det skedde nu i december månad. I den ”markförsäljningstävling” som kommunen genomförde så vann Lean Bostad och CBI Fastigheter Holding AB av sammantaget 28 tävlingsbidrag.

Och det är inte mycket som dessa två företag ska bygga vid Väsjö torg – sammanlagt bara 55 lägenheter och fyra stadsradhus. Byggstart planeras inte förrän 2018. Alltså om tre år! I sammanhanget meddelar kommunen att Väsjöprojektet inte kommer att vara färdigställt förrän 2040 – om 25 år!

Samtidigt använder sig inte kommunen av det egna bostadsbolaget AB Sollentunahem för att producera bostäder. Bolaget lyckas som bäst att få fram bara 120 lägenheter vartannat eller vart tredje år på sin höjd. Och det är nästan ingenting i bostadsbristens Stockholm.

Kommunens politiska majoritet klarar uppenbarligen inte av att bedriva en bostadspolitik värd namnet, och detta måste det bli snabb ändring på om kommunen ska kunna fortsätta att växa och utvecklas.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .