Skip to main content

Nyheter

Bostadsrätter blir hyresrätter i Rotebro

Rotebro c wiki
Ännu en bostadsproducent ändrar från ägt till hyrt boende.

Det är inte första gången detta händer i Stockholmsområdet, men väl den första i Sollentuna. 2017 meddelade bolaget Wallenstam att ett antal lägenheter i Solberga som var byggda som bostadsrätter, istället skulle bli hyresrätter och de var först i Stockholm med detta. Anledningen: de gick inte att sälja, vilket det alltid är i sådana här situationer.

Vad gäller Sollentuna så handlar det om 150 lägenheter i Rotebro som företaget SSM Living inte har börjat bygga ännu. Lägenheterna kommer att byggas på västra sidan om Rotebro station i höjd med den nya sporthallen där. Det mesta av byggområdet är idag parkeringar. Inflyttning är planerad till 2022.

SSM Living kommer att göra likadant med två andra byggprojekt i Stockholm – 190 bostadsrätter i Akalla blir hyresrätter, och 170 i Spånga. Även här planeras inflyttning 2022.

Det finns en viss ironi i detta – samtidigt som Sollentunahem av den politiska majoriteten tvingas att ombilda hyresrätter till bostadsrätter, så gör privata bostadsrättsproducenter tvärt om.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .