Skip to main content

Nyheter

Misskötsel av Botkyrkabyggen

Botkyrkabyggen
I juli i år införde det allmännyttiga bostadsbolaget Botkyrkabyggen en ny bostadsform – andelsägarlägenheter. En reform som blev dyr för medborgarna i kommunen.

Initialt så satte man ett genomsnittspris för de aktuella 43 hyresrätterna på 370 000 kronor, vilket är väldigt, väldigt långt ifrån det egentliga värdet. Då det visade sig att de tilltänkta andelsägarna inte kunde få lån så, hör och häpna, sänkte bolaget genomsnittspriset till 85 000 kronor. Vilket i praktiken innebär att Botkyrkabyggen lika väl kunde skänka bort dessa hyresrätter, då kaffepengar inte bygger ett bostadsbolag.

Vad den S-ledda majoriteten i Botkyrka kommun borde göra i detta nu är att avsätta såväl vd som bolagsstyrelse som godkänt detta, och samtidigt i grunden ompröva sin egen bostadspolitik. Dessutom lära mer om kommunal ekonomi.

Det är såklart jättekul för de 43 hyresrättsinnehavarna att kunna göra ekonomiska klipp om 6- 700 000 kronor på denna affär, men de andra kommuninvånarna som får betala detta är långt ifrån lika imponerade.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .