Skip to main content

Nyheter

Brandattack mot Hyresgästföreningens lokal

240px Streichholz
Torsdagen den 12 november utsattes Hyresgästföreningen Sollentunas lokal på Malmvägen 12 för flera brandattacker.

Vid två tillfällen samma dag satte ungdomsgäng eld på tidningar som stoppats i gallret vid fönstren till Hyresgästföreningens lokal. Vid det tredje tillfället sattes bland annat tidningar i brand invid dörren till lokalen.

Vid samtliga brandtillfällen befann sig två förtroendevalda i Hyresgästföreningen Sollentuna i lokalen på Malmvägen 12, som fick hjälp av personal från Sollentunahem att ta sig därifrån.

Polis tillkallades, men kom inte till platsen förrän flera timmar senare. En anmälan om händelserna är gjord.

Enligt uppgift är det två gäng bestående av ungdomar och unga vuxna, som ligger bakom attackerna. Några ska ha uttryckt att det är Hyresgästföreningen som bestämt att gången mellan Malmvägen och Malmparken ska stängas, och att man därför hyser agg mot föreningen.

Detta påstående har ingen grad av sanning alls, då det naturligtvis är AB Sollentunahem som har fattat beslutet om att stänga gången. Någon gång efter bränderna krossades flera fönster till Sollentunahems huvudkontor på Malmvägen. Sollentunahem har polisanmält både bränderna och fönsterkrossningen.

Hyresgästföreningen Sollentuna ser mycket allvarligt på att man blivit utsatt för tre mordbränder och evakuerar nu lokalen.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .