Skip to main content

Nyheter

Den politiska majoriteten bytte fot

Sollentuna kommunhus Wiki
I och med beslutet om det så kallade Mässområdet i Tureberg på kommunens fullmäktigemöte den 19 oktober, så sållade den politiska majoriteten bort cirka 100 hyresrätter. Igen.

I tidigare avtal med byggherrarna så ställde Sollentuna kommun som krav att det skulle bli ett visst antal hyresrätter i området. Ungefär 100 hyresrätter. Men när det väl ska till att fattas beslut, så är hyresrätterna borta.

I detta sammanhang ska man komma ihåg att den politiska majoriteten allt som oftast talar om att man är väldigt för blandade bostadsformer. Men i praktiken blir det alltid som så att det ägda boendet favoriseras och tillåts dominera. Silverdal är ett bra exempel på detta. Där finns inte en enda hyresrätt, trots avtal med byggherrarna om att det ska byggas hyresrätter.

Joakim Jonsson
Joakim Johnsson (S), ledamot i kommunens fullmäktige och ledamot i stadsbyggnadsnämnden, sade så här på kommunfullmäktigemötet den 19 oktober:

- ”Tyvärr är Mässområdet ytterligare ett exempel på att den politiska majoriteten inte driver frågor om bostadsbyggande tillräckligt envetet och seriöst. Förra året färdigställdes endast 117 bostäder, trots byggboom i hela Sverige. I Örebro som styrs av socialdemokrater färdigställdes 2 000 bostäder, det var rekord i Sverige. Och för att vi ska lyckas här i Sollentuna krävs ett majoritetsskifte i nästa val”.

Oavsett politisk färg och åskådning, så har Joakim Johnsson alldeles som rätt i sin analys. Bostadspolitiken i Sollentuna fungerar inte.

 

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .