Skip to main content

Nyheter

Full fart även på Ekerö!

Ekerö c wiki
Det är inte bara i Sollentuna som den politiska majoriteten vill sälja ut allmännyttan. Ungefär samma sak händer på Ekerö – men hyresgästerna vill även där någonting annat.

Den borgerliga alliansen i Ekerö kommun vill sälja 49 procent av det allmännyttiga bostadsbolaget Ekerö Bostäder till det privata fastighetsbolaget Heimdalen.

Lördagen den 10 december arrangerade Hyresgästföreningen Bromma Ekerö protester mot utförsäljningen i Ekerö centrum och Stenhamra centrum.

Historiskt har det varit flera turer om kommunens allmännyttiga bostadsbolag. 2012 hölls en folkomröstning om man skulle sälja ut bolaget eller inte. 66 procent av de röstande sade nej till affären. Nu vill Hyresgästföreningen Bromma Ekerö att den politiska majoriteten ska respektera det resultatet.

Så här skriver Hyresgästföreningen Bromma Ekerö om förslaget:

Rädda Ekerö Bostäder

Ekeröborna har sagt sitt – stoppa utförsäljningen av Ekerö Bostäder.

Respektera folkomröstningen!

Den politiska majoriteten på Ekerö vill nu sälja delar av kommunens bostadsbolag. Detta strider mot folkomröstningen 2012 där 66 procent sa nej till en försäljning.

Nu vill majoriteten utreda om 49 procent av bolaget ska säljas till den privata aktören Heimdalen.

Allmännyttan på Ekerö står inför viktiga projekt. Renoveringar och nybyggnation. Detta menar majoriteten är skälet för att hitta en ”stabil” delägare som kan bidra med ny kunskap.

Vi menar att Ekerö Bostäder har börjat bygga upp en organisation som kan få bolaget att växa och stärkas. Att i det läget släppa in en ny aktör i processen riskerar inte bara förstöra det arbete som Ekerö Bostäder har gjort, det försämrar även kommunens långsiktiga ekonomi.

Vi kräver av Ekerös allianspolitiker:
- Respektera folkomröstningen
- Stoppa utredningen
- Sälj inte ut Ekerö Bostäder

Kampanjen rädda Ekerö Bostäder
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .