Skip to main content

Nyheter

Hyresgästföreningen och integrationen

thumbnail IMG 1088
Den 21 september publicerade vi en artikel om en bussresa till Hersby gård och Bögs gård den 17 september. Den resan är en del av Sollentunaföreningens integrationsarbete.

Målgruppen för denna resa var hyresgäster i Sollentuna, och då med fokus på de flyktingfamiljer som bor i Rotsunda sedan i vintras. En av idéerna med detta var att visa upp saker i Sollentuna som kanske inte är så lätthittade för inflyttade. En annan att skapa sociala kontakter genom ett gemensamt intresse – hyresgäster emellan. Och så blev också resultatet av denna resa.

Hembygdsföreningen och familjen som driver Bögs gård ställde direkt upp utan kostnad när vi ställde frågan, vilket de ska ha en eloge för. Resan finansierades via en ansökan från Sollentunaföreningen till Hyresgästföreningen riksförbundets integrationsfond. Denna fond inrättades under hösten 2015. Även Sollentuna kommun ska ha en eloge för att man hjälpte till att rekrytera flyktingfamiljerna till resan, och också översatte inbjudan till densamma samt bidrog med tolkar.

I bakgrunden till denna integrationsverksamhet finns Folkrörelsernas integrationsråd (FIR) som Sollentunaföreningen skapade tillsammans med ABF för lite drygt tio år sedan. FIR bedrev liknande verksamhet. Nu återskapar Hyresgästföreningen Sollentuna denna verksamhet, fast i lite andra former.

Under hösten kommer Sollentunaföreningen att genomföra flera integrationsaktiviteter. Dessa kommer att publiceras på denna hemsida.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .