Skip to main content

Nyheter

Hyresgästföreningen ordnade filmvisning

Push
Hyresgästföreningen Sollentuna bjöd in till en visning av filmen ”Push” på Sollentuna Bio torsdagen den 17 oktober.

”Push” handlar om de nya fastighetsägarna – de internationella riskkapitalisterna som bara har affärer och framför allt vinster för näsan, och inte människorna som bor i deras fastigheter.

Företaget Blackstone är i fokus nästan hela filmen igenom som visar situationen för deras hyresgäster i flera länder – Kanada, Storbritannien, Sverige med flera. Blackstone äger företaget Hembla som i detta nu har 454 hyresrätter i Sollentuna, och som dessutom numera är Sveriges största privata hyresfastighetsägare. Vi har alltså problemet på hemmaplan. Och precis där finns anledningen till att Hyresgästföreningen Sollentuna ordnade med denna filmvisning på Sollentuna Bio.

Push 17 okt 2019 2
Kom gjorde förtroendevalda i Hyresgästföreningen, medlemmar, enskilda medborgare, lokalpolitiker och en riksdagsledamot. Vidare också förtroendevalda och anställda inom Hyresgästföreningen från flera andra kommuner, kulturarbetare och Svenska Kyrkan. Sammantaget drygt 80 personer.

Push 17 okt 2019 1
Hyresgästföreningen bjöd efter filmen in till samtal på Stinsvillan i Tureberg. Mer än 20 personer mötte upp och hade givande samtal om aktivitet som hyresgäst, Hembla, intressanta verksamheter för hyresgäster och andra medborgare samt inte minst motstånd – att etablera motstånd mot utförsäljningar och ombildningar där hyresgästerna alltid får betala priset.

Norra Malmvägen Hembla
Se filmen – den angår alla i Sverige och andra länder.

Det kan bli så att Hyresgästföreningen Sollentuna ordnar med ytterligare en filmvisning framöver.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .