Skip to main content

Nyheter

Intressant beslut i Sollentuna kommuns fullmäktige

Sollentuna kommunhus Wiki
Den 23 mars hölls fullmäktige i kommunen, och bland annat behandlades en fråga om utförsäljningen av kommunens hyresrätter i Edsberg.

Förslaget från den politiska majoriteten (Moderaterna, Liberalerna, Kristdemokraterna och Centerpartiet) via kommunstyrelsen löd så här: Fullmäktige ger, som ägardirektiv, Sollentuna Stadshus AB i uppdrag att avvakta med försäljningen av Sollentunafastigheter AB (bolaget omfattar 736 hyresrätter i centrala Edsberg inklusive Edsbergs centrum).

Miljöpartiet föreslog att beslutet skulle bli att avbryta försäljningen, och fick medhåll av Socialdemokraterna och Vänsterpartiet.

Som argument framförde den politiska majoriteten att förutsättningarna sedan utförsäljningsbeslutet 2016 har ändrats och att det finns flera som är intresserade av att bygga och äga hyresbostäder i Sollentuna. Därutöver har såväl bygg- som räntekostnader ökat.

För det första är detta inga argument som har med detta förslag att göra alls.

För det andra så är argumenten i strid med varandra – att räntekostnaderna ökat betyder att det är färre som är intresserade av att köpa kommunens hyresrätter då det blir betydligt dyrare. Intresset för att bygga ligger i samma linje med all självklarhet.

Kommunstyrelsens förslag om att avvakta med försäljningen fick majoritet i fullmäktige.

Argumenten är bara ett spel för gallerierna – det handlat i själva verket om en ideologisk inställning hos den politiska majoriteten. Man vill sälja ut hela Sollentunahem och kommunens övriga bostäder bara för sakens skull.

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .