Skip to main content

Nyheter

Majoriteten i Sollentuna kommun vill bygga hyresrätter i Väsjön

Väsjön Sollentuna kommun
För första gången uttalar den politiska majoriteten i kommunen att man vill bygga hyresrätter i Väsjön. Dessa ska blandas med bostadsrätter och äganderätter.

Detta framkommer i ett pressmeddelande från kommunen den 10 december som handlar om en ny markförsäljningsstrategi som har beslutats. Syftet från kommunens sida är att locka en bredare grupp av byggherrar till Väsjöprojektet. Vissa delar av projektet ska innehålla endast flerbostadshus, andra bara stadsradhus. En tredje variant är områden där flerbostadshus blandas med stadsradhus. Till detta vill kommunen ha social service som till exempel förskolor, äldreboenden och kommunal närservice.

-          ”Fokus i Väsjön kommer ligga på en småskalig, terränganpassad och högklassig arkitektur som utgår från den täta kvartersstadens blandning och variation. Byggandet kommer till stor del att föregås av tävlingar i olika former. Markförsäljningsstrategin är ett viktigt verktyg för att uppnå det vi planerar”, säger Sollentuna kommuns stadsarkitekt Jan Enfors i pressmeddelandet.

Väsjöprojektet har nu pågått i mer än tio år, och förutom själva byggandet så kommer ovan nämnda tävlingar och anbud att ta lång tid att genomföra.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .