Skip to main content

Nyheter

Många visioner om bostäder i Sollentuna

Sollentuna kommunhus Wiki
Sollentuna kommun har ambitiöst presenterat många visioner om bostadsbyggande under de senaste åren, men är ambitionen att faktiskt bygga bostäder lika stor?

Som vanligt är det stadsbyggnadsnämndens ordförande Thomas Ardenfors (M) som presenterar ett ”bostadspaket”, denna gång i lokaltidningen ”Vi i Sollentuna”.

I följande delar av kommuner finns ”visioner” om bostadsbyggande enligt Ardenfors:
- Rotebro
- Södersätra
- Edsbergs sportfält – Edsbergs Allé
- Edsberg
- Sjöberg
- Helenelund
- Tureberg
- Häggvik

I artikeln anges det inte antal bostäder för alla områden – bara för ett fåtal - och knappast alls vilka typer av boendeformer det handlar om. Men de antal som faktiskt anges utgör sammantaget 4 278 bostäder varav 78 bostadsrättsstudentlägenheter i Tureberg. Lejonparten av de tänkta bostäderna är 4 000 i Rotebro.

Ardenfors lägger också till 3 800 bostäder (tidigare har det alltid sagts att det handlar om 2 800) i Väsjöområdet, samt de 120 hyresrätter som Sollentunahem nu bygger i kvarteret Topplocket i Tureberg. Men dessa områden är inte några visioner längre. I Sollentunahems hyresrätter blir det inflyttning under 2017 och vad gäller Väsjön är alla beslut tagna sedan länge, och markarbetena för den första etappen – Väsjö torg - börjar nu i höst.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .