Skip to main content

Nyheter

Mehmet Kaplan om investeringsstödet till hyresrätter

Mehmet Kaplan regeringen
Foto: Regeringen

Bostadsminister Mehmet Kaplan (MP) blir allt som oftast kritiserad för att vara mer eller mindre handlingsförlamad. Men regeringens bostadspolitik säger något helt annat.


I början av juli i år så remitterade regeringen en förordning som innebär ett statligt investeringsstöd om hela 3,2 miljarder per år för att bygga små och billiga hyresrätter. Detta ”paket” ingår i målet om att bygga 250 000 nya bostäder till 2020. Det är årtionden sedan en regering kom med ett sådant förslag.

Satsningen kan också ses som ett svar på de krav på nyproduktion av hyresrätter som Hyresgästföreningen ställt i just årtionden.

Kaplan är självklart nöjd med att kunna leverera detta, och uttrycker sig så här på regeringens hemsida:

-          ”Jag är otroligt stolt över att vi nu kan växla upp och remittera vårt investeringsstöd på 3,2 miljarder som ska gå till fler små, klimatsmarta och billiga hyresrätter”.

-          ”Det är viktigt att det byggs mer för människor med vanliga inkomster, det pekar inte minst Riksrevisionens senaste rapport på. Vi ser att det idag finns en stor brist på små och billiga hyresrätter, nu satsar regeringen i ett första steg 3,2 miljarder på ett investeringsstöd för att det ska byggas fler hyresrätter”, fortsätter Kaplan.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .