Skip to main content

Nyheter

Mer märkligheter kring kommunens bolag Sollentunahem

Bild 001
I en artikel i Hyresgästföreningens tidning Hem & Hyra nyligen, angavs det från Sollentunahem att ombildningar av hyresrätter till bostadsrätter inte är tillåten, och att inga ombildningar är aktuella???

Kring dessa uppgifter finns stora frågetecken.

Dels då det i Sollentuna kommuns ägardirektiv till bolaget som beslutades i december 2016, tydligt anges att ombildningar till bostadsrätter ska ske på Malmvägen, i Rotebro och Rotsunda.
Inte tillåtet?

Därutöver är Sollentunahem inblandade i flera ombildningsprocesser när det gäller de fastigheter som flyttades över till kommunens dotterbolag i avsikt att säljas. Där har de bostadsföreningar som fanns vid överflyttningen så kallad hembudsrätt. Hembudsrätten har hittills hävdats av två bostadsrättsföreningar på Malmvägen, en i Skälby och en i centrala Edsberg. I samtliga områden är Sollentunahem höggradigt inblandad i ombildningsprocesser. Det vill säga, man har lämnat prisförslag och så vidare.

En ombildning genomfördes på Västervägen i Skälby (Häggvik) så sent som i december 2018.
Inte tillåtet och inte aktuellt?

I skrivande stund finns inga uppgifter om vem eller vilka i Sollentunahem som lämnat dessa uppenbart felaktiga uppgifter till hem & Hyra.

Läa artikeln om ombildningar i Hem & Hyra: https://www.hemhyra.se/nyheter/bolagen-som-vill-ombilda/.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .