Skip to main content

Nyheter

Rosa Parks Café om Sollentunahemsaffären

RP 30nov5
Onsdagen den 30 november höll Hyresgästföreningen Sollentuna ett Rosa Parks Café om förslaget att sälja 2 000 av Sollentunahems hyresrätter och att flytta bolagets kommersiella lokaler till ett nytt kommunalt bolag.


RP 30 nov2

Janet Sibose, ordförande för Hyresgäsföreningen Sollentuna, inleder caféet

Till caféet på Scandic Star Hotel kom 34 intresserade personer för att få höra om förslagen, vilka konsekvenser de får och för att ställa frågor och diskutera.

RP 30nov 3

Jan Herdin, Hyresgästföreningen region Stockholm

Inledde gjorde Hyresgästföreningen region Stockholms förhandlingsstrateg Jan Herdin som gick igenom bolagsbildningar, försäljning av hyresrätter samt hur pengar kommer att kunna flyttas ur och via bolagen till kommunkassan. Och också hur kommunen genomför en avancerad skatteplanering inom Sollentunahemsaffären.

RP 30nov6

Simon Safari, ordförande för Hyresgästföreningen region Stockholm

Hyresgästföreningen region Stockholms ordförande Simon Safari menade på att lagstiftningen måste ändras, så att det inte ska gå att göra sådana här vidlyftiga affärer på de allmännyttiga bostadsbolagen och hyresgästernas bekostnad.

RP 30nov9

Joakim Jonsson (S) i samspråk med Ulla Rosén, Hyresgästföreningen

Medverkade gjorde också Joakim Jonsson (S), Peter Godlund (MP) och Johnny Rönnberg (Sollentunapartiet) som berättade varför de tillsammans med (V) är mot denna affär och dess konsekvenser.

RP 30nov8

Peter Godlund (MP)

Flera av deltagarna uttryckte att de inte ville ha någon ny hyresvärd, att de aldrig blir tillfrågade, eller ens vidtalade, när något ska hända med Sollentunahem. Vidare att det känns otryggt att ens lägenhet kanske blir såld till ett annat fastighetsbolag.

Johnny

Johnny Rönnberg, Sollentunapartiet

 

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .