Skip to main content

Nyheter

Underskott på bostäder i alla kommuner i Stockholms län

Edsbergsvy
Hela 19 400 nya bostäder påbörjades i länet under 2017. Trots det uppger alla kommuner i länet att de har brist på alla slags bostäder.

Länsstyrelsens senaste bostadsmarknadsenkät visar dels att alla Stockholmskommuner lider av bostadsbrist, dels att bostadsbyggandet ligger på rekordnivåer.

Byggarbetsplatswiki
Under 2017 påbörjades inte mindre än 19 400 nya bostäder. Prognosen för 2018 är 22 200 nya bostäder, och för 2019 26 500. Samtidigt ser Länsstyrelsen tecken på avmattning vad gäller bostadsbyggandet i länet. Detta mot bakgrund av att bostadsrätter på senare tid blivit svåra att sälja. Framför allt nyproducerade sådana. Ett exempel på detta kan vara Wallenstams nybyggda bostadsrätter i Solberga, som ombildades till hyresrätter då de inte gick att sälja.

Byggnadsarbetare
Enligt Länsstyrelsen kommer målet att bygga minst 14 000 nya hyresrätter att infrias. – ”Det är glädjande för det behöver bli fler hyresrätter”, säger länsstyrelsens utvecklingsledare för enheten för samhällsplanering Henrik Westin i ett uttalande till DN.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .