Skip to main content

Nyheter

Upplands Väsby får bra betyg av byggherrarna

Centralvägen Väsby Wiki
Byggherrarna i Stockholm ger Upplands Väsby högt betyg för statsbyggnadsprojekt i en jämförelse mellan nio kommuner i länet. Väsby är också den kommun som ökar mest i betyg.

I jämförelsens olika delar hamnar Upplands Väsby genomgående på första eller andra plats. Denna har gjorts inom ett kommunalt samarbete som har funnits under några år, och kallas för Stadsbyggnadsbenchen. I samarbetet finns kommunerna Botkyrka, Haninge, Huddinge, Nacka, Sollentuna, Stockholm, Södertälje, Täby och Upplands Väsby. Syftet med samarbetet och jämförelsen är bland annat att jämföra kommunernas hantering av statsbyggnadsprojekt och möjliggöra effektivitetsförbättringar.

-          ”Detta är naturligtvis jätteroligt för Väsby och det förklarar också det stora intresse som finns att etablera sig och bygga i Väsby. Att vi gör vårt jobb bra skapar attraktivitet och smidighet är så klart en konkurrenskraft när man ska välja var man vill bygga”, säger Upplands Väsbys kommuns tillväxt- och utvecklingschef Gösta Norén i ett uttalande på kommunens hemsida.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .