Skip to main content

Nyheter

Visionen om Tillsammansskapet

Konf 2 septe 2017
Nä, detta är ingen vision längre. Till skillnad mot vissa kommunpolitiker, så har Hyresgästföreningen i Sollentuna förmågan att göra verkstad. Förmåga att göra skillnad och att få saker att hända.

Lördagen den 2 september höll Hyresgästföreningen Sollentuna en konferens på Scandic Star Hotel med ambitionen att bilda ett lokalt Tillsammanskap i kommunen. Och precis så kommer det att bli.

Föreningen bjöd in alla förtroendevalda i Sollentuna, Hyresgästföreningarna i Nordost, Upplands Väsby, Sigtuna, Järfälla, Sundbyberg och Solna. Vidare också Hyresgästföreningen region Stockholm, förbundet Tillsammanskapet och ABF Norra Stockholms län.

Medverkade gjorde Hyresgästföreningen region Stockholms ordförande Simon Safari – som i tid och otid lovordade Sollentunaföreningens initiativ till att bilda ett lokalt Tillsammanskap i integrationssyften, och för att mota rasism och främlingsfientlighet. Vidare så medverkade Alex Bengtsson, ordförande för förbundet Tillsammanskapet, Magnus Appelberg, samordnare för Tillsammanskapet Sundbyberg, Petra Schmidt Andersson och Maryam Dorbegi från ABF Norra Stockholms län.

Så från och med nu händer följande:

  • Hyresgästföreningen Sollentuna tar på sig ansvaret att arrangera en studiecirkel om Sollentunas lokala Tillsammanskap under perioden oktober-december i år.
  • Studiecirkeln genomförs i samarbete med ABF Norra Stockholms Län
  • I januari 2018 kommer de första verksamheterna inom Tillsammanskapet Sollentuna att genomföras.

Vill du vara med?
Kontakta i så fall Thomas.
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
070/653 56 86

 

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .