Skip to main content

Nyheter

Wallenstam säljer Malmvägen

Wallenstams20kontor20Stockholm
Lagom till midsommar kom nyheten om att fastighetsbolaget Wallenstam säljer sin del av Malmvägen i Tureberg. Till investmentbolaget Carnegie. Priset är för närvarande okänt, men högst sannolikt gjorde Wallenstam en god vinst på affären.

Då man köpte området av AB Sollentunahem för drygt tre år sedan, betalade man cirka 500 000 kronor per lägenhet – och då var de omfattande lokalytorna oräknade. Alltså långt, långt under marknadspris. Vilket tyder på att man nu fått ut säkert mycket mer än dubbelt så mycket för dessa fastigheter.

Det hör också till saken att både AB Sollentunahem och Wallenstam vid köpet den gången talade sig varma om hur viktigt det var med ett långsiktigt ägande av dessa hyresfastigheter. En långsiktighet som visade sig bli ganska kort.

Enligt uppgifter i media säljer Wallenstam sin del av Malmvägen för att kunna finansiera ett bygge av nya hyresfastigheter i Stockholmsområdet.

Wallenstams runt 450 hyresgäster i området fick inte veta någonting om den aktuella försäljningen. Först när affären var klar, delade bolaget ut informationslappar i brevlådorna. Vare sig Hyresgästföreningen Sollentuna eller den lokala hyresgästföreningen i området, fick någon som helst information om försäljningen av Wallenstam innan affären var avklarad.

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .