Ny domstolsbyggnad i Malmparken

Attunda tingsrätt

 

 

 

 

 

 

 

 

Bild: Sollentuna kommun

Kommunen har nyligen beslutat att en ny domstolsbyggnad skall uppföras i den nordvästra delen av Malmparksområdet i Tureberg. Kommer det att bli någonting alls kvar av parken?


I och med denna nya byggnad blir Attunda tingsrätt en av landets största tingsrätter. Den byggnad som nu kommer att uppföras mellan tingsrätten och det hus som bl a Försäkringskassan huserar i, ska disponeras av Domstolsverket och kommer att innehålla utrymmen för arbetsplatser, förhandlings- och utbildningslokaler samt säkerhetssalar. Byggnaden kommer att husera uppemot 200 anställda.

Sakta men säkert så försvinner Malmparken och byggs in.

Först var det Attunda tingsrätt. Sedan studentlägenheter och bostadsrätter. Nu kommer en stor domstolsbyggnad att uppföras i området. Vad kommer sedan? Ett parkeringshus modell Elefanten i Stockholms city? Utanför hyresgästernas köksfönster…

Till saken hör att den politiska majoriteten i kommunen i många år inte har brytt sig om Malmparken. Den har mer sett ut som en soptipp och byggarbetsplats än en park. Till saken hör också att de som en gång i tiden ritade Malmvägenområdet betonade att just parken var en väsentlig del i området, som gav ljus, luft och perspektiv. Vilket nu är helt sönderbyggt.

Något som den politiska majoriteten i Sollentuna kommun verkar ha gömt allra längst ner i högen av jobbiga frågor.

Kommunen informerar inte medborgarna om när bygget av detta komplex ska starta, och inte heller när det ska vara klart. Något samråd med hyresgästerna i området har heller inte genomförts. Alla berörda hålls utanför besluten.

Men som vanligt är moderaten Thomas Ardenfors liksom själaglad över att ett privat företag ska bygga det hela.

Thomas Ardenfors uttalande på Sollentuna kommuns hemsida angående domstolsbygget:

-      ”Den spännande utbyggnaden av Attunda tingsrätt förstärker bilden av Sollentuna som ett viktigt nav för rättssamhället Sverige. Jag är mycket tillfreds med vårt samarbete med Vacse kring denna strategiskt viktiga tomt. Byggnaden i sig blir visuellt tilltalande och innehållet viktigt för samhällets trygghet. Detta är ännu en viktig pusselbit i vårt metodiska arbete att göra området mer tillgängligt och uppskattat”.

Men när pratade den moderate ordföranden i statsbyggnadsnämnden med de som bor i området?
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier