Ordförande har ordet

Tomas Axelsson IF Metall
I veckan som gick var det årsmöte, och då fick föreningen en ny ordförande – och det är undertecknad. Jag är den tredje ordföranden på ett halvår. Detta kräver en förklaring.

Jan Peter Mattson tvingades att hoppa av ordförandeuppdraget på grund av hälsoskäl i höstas. Då trädde den vice ordföranden Janet Sibose in fram till årsmötet den 8 mars. Janet hade ingen möjlighet att ta på sig ordförandeuppdraget, och då fick jag frågan. Och jag accepterade att kandidera.

Först av allt vill jag tacka Jan Peter och Janet för ett mycket gott jobb (utan att för den skull glömma bort resten av styrelsen). Sedan tacka för det förtroende som jag fått av medlemmarna då jag valdes till ordförande.

Föreningsstyrelsen har inte hunnit konstituera sig ännu, vilket innebär att de uppdrag som styrelsen har att utse när detta skrivs inte är tillsatta ännu. Information kommer på denna hemsida så fort konstitueringsmötet hållits.

Jag ser fram emot att komma tillbaka i föreningsstyrelsens arbete. Jag har suttit i styrelsen tidigare, men då i andra roller än som ordförande.

Självklart har jag en del idéer om vad som bör göras under detta verksamhetsår. Två av dem är övergripande frågor som jag är övertygad om är mycket viktiga för föreningen.

Organisationsarbete
Att jobba med organisationsarbete är att bygga föreningens framtid. Jag ser framför mig att vi får fram fler förtroendevalda under året, och andra aktiva. Som vill vara med i en arbetsgrupp till exempel. Ju fler medlemmar som är aktiva på något sätt, ju starkare blir vår förening.

Verksamhet och aktiviteter
Är verktyg för att uppnå det ovanstående. Möten, seminarier, fria grupper, arbetsgrupper, kurser, studiecirklar och konferenser. Ett exempel på verksamhet är att föreningsstyrelsen under året kommer att genomföra en serie informationsmöten i de lokala föreningarna, för att informera och diskutera om Sollentunahemsaffärer. Detta berör alla hyresgäster i Sollentunahem – samt alla andra kommunmedborgare – och lär skapa aktivitet hos fler.

Det var allt för nu. Väl mött i verksamheten!

 
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier