Aktuell byggplan för Edsberg

Byggarbetsplatswiki
I detta nu så pågår byggande av nya hyresrätter i kvarteret Esset i Edsberg, och mer är på gång.

Samhällsbyggnadsnämnden har nyligen godkänt detaljplanerna för 58 nya hyresrätter i Edsberg. I december tas de slutgiltiga besluten av kommunstyrelsen och kommunfullmäktige.

Fastigheten heter Eklövet 3 och ska byggas precis norr om Edsbergs centrum, där Skyttevägen och Ribbings väg möts. Idag finns parkeringsplatser på platsen.

Planerad byggstart är andra halvåret 2021, och inflyttning under 2023.

- Sollentuna växer i invånarantal och efterfrågan på bostäder är fortsatt hög. I detta arbete är Sollentunahems uppdrag att tillföra nya hyresbostäder en av hörnstenarna, säger samhällsbyggnadsnämndens ordförande Moa Rasmusson (L) i ett uttalande på kommunens hemsida.

- Det är jättebra att man bygger fler hyresrätter vilket det ju finns ett skriande behov av. Förhoppningen är ju nu att denna förtätningsbebyggelse kommer att skötas bättre än i kvarteret Esset, där hyresgästerna har stora problem med buller och annat. Nu återstår att se vad kommunstyrelsen och kommunfullmäktige beslutar, säger Hyresgästföreningen Sollentunas ordförande Thomas Axelsson.

Om detta blir verklighet så innebär det att Edsberg får sammantaget 191 nya hyresrätter under perioden 2019-2023. I dagsläget byggs det inga andra hyresrätter i kommunen.

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier