Skip to main content

Hyresgästföreningen arrangerar informationscafé om skottlossningarna i Edsberg

Untitled
Med anledning av en lång rad skottlossningar i Edsberg under de senaste två åren, arrangerar Hyresgästföreningen och ABF ett Rosa Parks Café onsdagen den 28 oktober i Rösjöskolan.

-          Det är mycket viktigt att de som bor i Edsberg får information om vad som hänt och vad som görs för att förhindra fler skottlossningar. Självklart är Edsbergsborna oroliga på grund av det här, och eftersom kommunen inte har gett dem möjlighet att få information och att ställa frågor, så gör vi det”, säger Jan Peter Mattsson, ordförande för Hyresgästföreningen Sollentuna.

-          ”Alla som bor i Edsberg, eller i kommunen i övrigt, är välkomna att delta då detta är en viktig samhällsfråga och inte handlar om vilken boendeform man har”, menar Jan Peter Mattsson vidare.

 
Tid: Onsdagen den 28 oktober klockan 18.30 till cirka 20.00.
Plats: Rösjöskolan, Ribbings väg 22 i Edsberg.
Ingen föranmälan. Alla kan delta i mån av plats.

Medverkande
Magnus Ramstrand (KD), kommunstyrelsen
Freddie Lundqvist (S), kommunstyrelsen
Kurt Anlund, Norrortspolisen
Martin Lindfors, vd AB Sollentunahem

Arrangörer: Hyresgästföreningen Sollentuna i samarbete med ABF.

Vad är Rosa Parks Café?
Sömmerskan Rosa Parks satte sig på ett säte endast för vita i en buss i Alabama den 1 december 1955. Hon arresterades och bötfälldes. Hon blev sedan en symbol för den amerikanska medborgarrättsrörelsens kamp för lika rättigheter för alla.
Rosa Parks har också blivit en symbol för Hyresgästföreningens arbete i Sollentuna.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .