Skip to main content

Nyheter

454 hyresrätter på Malmvägen sålda - igen!

Malmvägen Wiki
Den mer eller mindre vansinniga historien om Malmvägen 18 – 24 fortsätter. När ska det egentligen sluta? Och hur?

Det hela började 2009 då Sollentunahem sålde de 454 hyresrätterna till fastighetsbolaget Wallenstam. Vid försäljningen basunerades det ut att Sollentunahem och Wallenstam tillsammans skulle utveckla Malmvägen i samarbete. Men inte blev det så inte.

Wallenstam säljer sedan vidare till D. Carnegie 2014. För ungefär tre gånger så som man själv betalade till Wallenstam. Ganska omedelbums börjar D. Carnegie lyxrenovera för att kunna höja hyrorna.

D. Carnegie ombildas till Hembla 2018. Och då ökar trycket på hyresgästerna vad gäller att acceptera renoveringar vars enda syfte är att höja hyrorna.

Bild 043
I september i år kommer då nästa försäljning, fast denna gång på ett annat plan. Hemblas ägare, riskkapitalbolaget Blackstone, säljer 61,2 procent av Hembla till det tyska riskkapitalbolaget Vonovia.

Vonovia har precis samma affärsmetoder som Hembla, och ett lika skamfilat rykte. Enligt Hyresgästföreningen i Tyskland så har Vonovia dragits inför domstol på grund av sina affärsmetoder.

Och hur kunde nu detta hända?

Det finns bara en orsak och det är den politiska majoritetens dåliga beslut om utförsäljningar. Nu är det dags att ta ansvar (M), (KD), (L) och (C). Tala nu om för medborgarna – och speciellt de drabbade hyresgästerna - hur ni ska lösa problemet med oseriösa hyresvärdar. Dags att städa upp nu efter det ni har ställt till med.

Fotnot
Vonovia äger sedan tidigare nästan 17 000 hyresrätter i Sverige genom företaget Victoria Park. De flesta av dessa lägenheter finns i Stockholm, Göteborg och Malmö.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .