Nyheter

Än vajar Sollentunahems flagga

SH flagga april 2019
Någorlunda stolt vajar Sollentunahems flagga på en kulle i Rotsunda. Men hur länge?

Till saken hör att flaggan i Rotsunda byttes ut nyligen. Den förra var ordentligt sliten. Bara halva var kvar efter slitage av väder och vind. I detta faktum finns en stark symbolik – precis så mår bolaget Sollentunahem AB efter att ha plundrats.

Vi som bor i Rotsunda ska bli sålda. I år. Är milt uttryckt måttligt populärt bland hyresgästerna. Det är bara majoritetspolitikerna i kommunen som tycker att detta är bra. Och dom är inte många jämfört med antalet drabbade hyresgäster. Bara i Rotsunda är antalet hyresgäster minst tiodubbelt fler gånger två, än de politiker i kommunen som drev igenom beslutet om utförsäljning. Men vem frågade hyresgästerna i Rotsunda om vad de tycker?

Ingen.

Den vajande flaggan kan tyckas ge någon slags trygghet för oss som i alla fall än så länge är kvar som hyresgäster hos Sollentunahem (egentligen hyresgäster hos kommunens koncernbolag, men det är fortfarande Sollentunahem som förvaltar). Men det gör den inte. Är mer av ett slags hån mot oss.

Ta bort flaggjäveln!, kan man tycka. Men det ändrar ju ingenting.

Det är alltså som vanligt i Sollentuna – vi hyresgäster får aldrig vara med och bestämma. Vi får inte ens information om vad som ska hända – förutom i lokaltidningarna.

Det är både en och annan som ska skämmas riktigt ordentligt här!
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier