Skip to main content

Nyheter

Ännu en "bostadsvision" från politikerna i Sollentuna

Höghus Wiki
Vi Sollentunabor är vana med en flod av ”visioner” från den politiska majoriteten vad gäller bostadsbyggande. Nu har ännu en sådan kommit, denna gång om bostadshus i trä.

Under den gångna veckan kom ännu ett ”visionsmeddelande” från den politiska majoriteten i Sollentuna. Nu finns en plan om att Sollentunahem ska bygga dels radhus på befintliga tak, dels ett höghus om 16 våningar. Totalt cirka 86 nya hyreslägenheter finns i planen, och allt ska byggas i trä enligt Sollentunahem och kommunen.

Stadsbyggnadsnämnden i kommunen har beslutat att gå vidare med denna idé. Enligt plan kan Sollentunas fullmäktige fatta beslut om detta bostadsbyggande under våren 2018. Alltså först om ett och ett halvt år.

Platsen för detta bostadsbyggande är mellersta och södra delen av Malmvägen – fastigheten Traktören 6-13.

- Vi välkomnar att Sollentunahem på detta sätt är med och utvecklar ännu ett uppskattat område i Sollentuna.Västra Tureberg står inför en omfattande uppgradering med bostäder, kontor och både kommersiell och social service. Detta är bra för västra Tureberg och hela Sollentuna”, säger ordföranden för stadsbyggnadsnämnden, Thomas Ardenfors (M), i ett uttalande på kommunens hemsida.

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .