Nyheter

Även Moderaterna på Ekerö vill sälja ut sin allmännytta

ekerobostader logotyp
För tredje gången sedan 2008 driver nu Ekerömoderaterna på för att sälja ut sin allmännytta. Denna gång har de hittat ett nytt upplägg.

Under 2008 och 2011 försökte Moderaterna på Ekerö att sälja ut sitt allmännyttiga bostadsbolag Ekerö Bostäder, men man lyckades inte de gångerna. Nu återkommer man med samma fråga, fast i en helt ny förpackning.

Tanken är nu att sälja 49 procent av bolaget till fastighetsbolaget Heimstaden och att även ingå ett partnerskap med det bolaget. Det innebär att man avser att sälja cirka 400 hyresrätter till Heimstaden för cirka 600 miljoner kronor. En utredning om affären skall dock genomföras innan det blir någon försäljning.

Så här säger moderaten Adam Reuterskiöld till tidningen Hem & Hyra om affären; - ”Att vi får in kompetens och en bra partner som kan utveckla kommunen är det viktigaste skälet till att sälja, att få kompetens att driva flera byggprojekt samtidigt. Samtidigt ska vi så klart se till att det blir en så bra affär som möjligt för Ekeröborna om det blir en försäljning”.

Oppositionsrådet Hanna Svensson (S) har en annan uppfattning. Så här säger hon till tidningen Hem & Hyra: - ”Vi är inte positiva till att sälja. Det är bara fem år sedan vi hade en folkomröstning där vi röstade för att inte sälja, och nu går man emot det”.

Den tänkta affären med Ekerö Bostäder har likheter med det utförsäljningsförslag som (M), (L) och (KD) nu driver i Sollentuna.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Boutvecklare & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier