Skip to main content

Nyheter

Aktuellt om pågående ombildningar av hyresrätter

DSC 0821
Hyresgästföreningen Sollentuna publicerade för lite sedan en artikel om hur ombildningsprocessen av AB Sollentunahems hyresrätter till bostadsrätter fortskrider. Vid det tillfället var det aktuellt att bolaget avvaktar med ombildningen av Vänortsstråket 55-71 i Tureberg, och raskt startade upp processen med en ombildning i Rotebro – Sturevägen 12-80 samt Kung Hans väg 101-155.

Nu står det klart att styrelsen för AB Sollentunahem den 29 augusti 2013 beslutade att avvakta med att ge bostadsrättsföreningen på Vänortsstigen något erbjudande om köp på grund av pågående detaljplanearbete kring Malmvägen. Ett planarbete som kommunen utför, och inte Sollentunahem.

Av den anledningen bröt bolaget mot sin tidigare princip att inte påbörja någon ny ombildningsprocess förrän den föregående var avslutad.

Den 4 oktober beslutade samma styrelse att ge företagsledningen i uppdrag att erbjuda bostadsrättsföreningen Ritaren 22 ombildning av hyresrätterna på Sturevägen och Kung Hans väg i Rotebro. I december 2013 meddelade föreningen att man är intresserad av att fortsätta ombildningsprocessen, och fick då ett erbjudande om köp som de ska svara på senast den 30 juni i år.

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .