Skip to main content

Nyheter

Aktuellt: Ombildningar av Sollentunahems hyresrätter till bostadsrätter

Malmvägen Wiki
Sedan kommunen antog det nuvarande ägardirektivet i december 2016 har endast 12 hyresrätter ombildats till bostadsrätter.

I ägardirektivet för Sollentunahem som beslutades i december 2016, pekades tre områden ut för fortsatt ombildning – Tureberg (Malmvägen), Rotebro och Rotsunda. Till dags dato har inga lägenheter ombildats i dessa områden.

Det har däremot 12 hyresrätter i Klasro blivit. Nämligen på Västervägen 33-37. Bostadsrättsföreningen tog över fastigheten den 3 december 2018. Pris okänt.

Under 2018 så fick bostadsrättsföreningen på Malmvägen 10-12 (151 lägenheter) ett prisförslag från Sollentunahem, som föreningen sade ja till. Sedan lämnade bostadsrättsföreningen in uppgifter om köpet för sent, vilket gjorde att ombildningen aldrig genomfördes. Detta överklagades till Hovrätten som avslog. Det beslutet kan inte överklagas, så någon ombildning blir det inte.

Bostadsrättsföreningen på Malmvägen 14-16 har fått ett prisförslag av Sollentunahem, och ska svara senast den 15 augusti i år. Omfattar 149 lägenheter.

Bostadsrättsföreningen på Ribbings väg 5 A-C fick sommaren 2018 ett prisförslag från Sollentunahem. Först svarade föreningen ja till förslaget, och skulle ta över fastigheten våren 2019. För någon vecka sedan kom beskedet att man sagt nej och att det inte blir någon ombildning till bostadsrätter. Fastigheten har 59 lägenheter.

I Rotebro och Rotsunda finns inga aktiviteter alls kring ombildning.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .