Nyheter

Alla gillar inte flyktingförläggningar

Lapp 2
Sollentuna kommun har beslutat att bygga 43 lägenheter för flyktingar på fotbollsplanen i Rotsunda. Ett beslut som inte uppskattas av alla.


Kommunen kommer att uppföra så kallade paviljonger med tillfälliga bygglov på fotbollsplanen i Rotsunda för att hysa flyktingar. Den första etappen om sexton tvårumslägenheter ska enligt plan vara på plats i september månad. Det är dock mycket osäkert om detta blir verklighet, för ännu finns inte ett spår av byggaktivitet på fotbollsplanen i Rotsunda.

Resten av bostäderna ska enligt samma plan vara på plats vid årsskiftet 2015/2016.

Alla är inte förtjusta i denna idé. Nedan redovisas en affisch som nyligen satt uppklistrad på en av busshållplatserna invid Rotsunda torg. Den mycket anonyma avsändaren har helt rätt i en sak – kommunen har inte gjort någonting alls för att informera de boende i Rotsunda.

Affisch i Rotsunda den 21 september 2015:

Flyktingförläggning i Rotsunda
Tidigare i år har Sollentuna kommun beslutat att Sollentunahem ska bygga 43 lägenheter i Rotsunda som ska användas som flyktingförläggning. Detta innebär att man ska bygga paviljonger med 43 små lägenheter på fotbollsplanen vid Rotsunda torg i Rotsunda. Man kommer också att bygga en tvättstuga och ett soprum i området.

Sollentuna kommun och bostadsbolaget Sollentunahem har knappast informerat boenden i Rotsunda om detta. Det innebär att barn som bor i Rotsunda har inte lika värde, de har inte rätt att ha idrottsplatsen kvar. Denna idrottsplats används av skolbarn (Rälsens skola), s k dagmammor och andra barn på fritid som bor i området.

Det finns flera lämpliga områden i Sollentuna som passar för en flyktingförläggning (t ex varför inte bygga den på Norrvikens idrottsplats eller i villaområde).

Det är miljö- och byggnämnden som godkänt ett tillfälligt bygglov för ett flyktingboende i Rotsunda”.

  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier