Nyheter

Anställda på regionkontoret säger ifrån om ryktesspridningen

Skriva
Sedan suspenderingen av Greger Björkegren i oktober 2014, så har rykten, påståenden – och ibland rent förtal – surrat runt på möten och allehanda media. Detta vill nu de anställda på regionkontoret ha ett slut på och istället använda energin till att lösa de problem som finns.

Nu får det vara nog!
Vi anställda har gemensamt bestämt att säga ifrån när vi ser att någon blir utsatt, så det gör vi nu. Att både anställda och förtroendevalda, blir uthängda offentligt i olika publikationer, vid sammankomster och i mailkonversationer accepterar vi inte längre. Vi har rätt att arbeta i en trygg, sund och god arbetsmiljö – det försöker ett fåtal personer rucka på, det accepterar vi inte heller.

På regionkontoret i Stockholm har vi anställda en framtidstro, en förhoppning om förnyelse och vi ska fortsätta arbeta för att stödja våra medlemmar och det goda arbete som görs ute i föreningarna. Vi som jobbar här känner en trygghet och kraft i att ha en stark ledare som vill förena, förnya och hitta organisationens styrkor. En ledare som brinner för organisationens utmaningar, syfte och mål. Vi vill tillsammans, förtroendevalda och anställda, se till att fortsätta skapa värden och nytta för våra nuvarande och kommande medlemmar.

Vi har i dagarna fått ta del av resultatet av vår medarbetarundersökning. Den visar på ett förtroende för regionchefen som saknar motstycke i föreningens historia. Trots det sprids det, via media och anonymt, rykten om hur dåligt det är på regionkontoret. Vi får till exempel läsa i tidningen Bofast en debattartikel av en bostadsdebattör att ”Situationen på hyresgästföreningens regionkontor i Stockholm är mer ansträngd än någonsin”. I den anonyma skriften ”Hyresstressen”, som sprids elektroniskt till ett okänt antal mottagare både internt och externt, förringas och förlöjligas ledare, medarbetare och förtroendevalda genom påhittade scenarier som enbart kan ha till syfte att skada organisationen. I det nyutkomna numret av ”Hyrespressen” som skickas ut från våra innerstadsföreningar, ifrågasätts regionkontorets ledare på ett oacceptabelt sätt.

Var finns medlemsnyttan i allt detta?
Tänk om all den energi som nu läggs på konstruerade konflikter och skitsnack om varandra, istället kunde användas till att stödja våra medlemmar och till att arbeta för vår organisations bästa – vilka stordåd vi skulle kunna göra tillsammans!

Det måste få ett slut nu!
Konflikter och missförstånd löses bäst genom att berörda personer träffas och pratar med varandra. Ta kontakt med oss direkt med synpunkter och åsikter, så vi får en chans att bemöta och lösa problem tillsammans med er. Nu måste skitsnackandet få ett slut.

I år har föreningen funnits och kämpat för hyresgäster i 100 år. Ska vi inte satsa på att vi ska göra det i ytterligare 100 år i stället för att lägga fokus på att motarbeta varandra?

Med vänlig hälsning

Personal på Hyresgästföreningen region Stockholm

 

Adisa Handzic, Ajla Hadzijahic, Anders Öhrling, Anette Prawitz, Anne Andersson, Anne Sandquist, Annika Hagström, Ann-Marie Palmér Gråfors, Ann-Sofie Skottestad, Attila Sarosi, Axel Schäfer, Bengt Lundström, Bengt Öhman, Berit Harlén, Birgitta Bergholm Sjöblom, Björn Arvidsson, Carin Lätth, Cathrine Ripman, Cecilia Brodin, Christoffer Ikonen, Christoffer Svensson, Elin Sundberg, Gullvi Wargh, Gunnel Cirverius, Gunnel Nyman Gräff, Göran Walldin, Heléne Lilja, Helena Bellman, Henrik Ludvigsson, Hulya Peker, Håkan Nilsson, Ingela Mann Asplund, Inger Nordborg, Inger Persson, Inger Svensson, Ingvar Wallin, Jan Backman, Janet Andersson Skog, Jarl Jönsson, Jeanette Hörner, Johan Flyckt, Jonas Fink Öhlmer, Jonathan Luoto, Katarina Biertz, Katharina Dalmalm, Katja Runestam Prinzell, Kerstin Krebs, Krister Pettersson, Kristina Öberg, Kristoffer Burstedt, Lotta Jacobsson, Lotta Åhlén, Magnus Silverling, Maria Palm, Maria Rohammar, Marie Ripman, Masoud Dehvari, Mattias Rosenqvist, Mia Envall, Mikael Areskog, Mikael Höglund, Mikael Karlsson, Milyon Tekle-Haile, Monica Roxman, Monica Strandljung, Natasja Mrdjanov, Nuri Gökhan Urunc, Peder Lönngren, Per Björklind, Peter Feldt, Peter Ohlsson, Peter Svanberg, Pierre Åneby, Riitta Kalenius, Roger Grönroos, Said Choueifaty, Salan Ahlgren, Sofie Adermark, Staffan Agesand, Staffan Birkenfalk, Susann Myrberg, Susann Wikström, Susanne Hjertén, Susanne Maurin, Terese Lindhult, Tim Ackevald, Tina Norrström, Tony Thyrén, Torbjörn Larsson, Vasiliki Papayannis.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier