Skip to main content

Nyheter

Seminarium: Att riva eller inte riva - är det frågan?

Årsmöte refionen 2016
Bostad 2030 och Arenagruppen håller seminarium.

Dag: Tisdagen den 27 februari 2024.

Tid: 13.00-14.30.

Plats: Arenagruppen, Barnhusgatan 4 Stockholm. Seminariet kommer också att kunna följas på Facebook och via Youtube.

På senare tid har allt större fokus hamnat på byggsektorns stora miljöpåverkan. Allt högre hörs kritiska röster mot att funktionsdugliga byggnader rivs. Men det är inte bara miljöargument som lyfts i debatten, utan också kritiken mot att viktiga byggnader som speglar vår historia försvinner.

Tre aktuella områden som nämns i debatten på sistone är Marievik, Södra Hagalund i i Solna och mässområdet i Älvsjö. Återbruk handlar inte längre om att bara ta tillvara på material från byggnader som rivs utan att se potentialen i hela områden och hur de bättre kan moderniseras och få en ny användning.

Bostad 203 tillsammans med nätverket Hållbara städer bjuder in till ett spännande samtal kring ämnet återbruk. Vad innebär återbruk i praktiken? Vilka möjligheter finns att bevara och bygga på befintliga byggnader och strukturer?

Seminariet inleds med konkreta exempel från Solna, Älvsjö och Marievik och därefter följer ett panelsamtal.

Medverkande

Martin Eliasson, kommunalråd och stadsbyggnadsnämndens i Solna och utbildad arkitekt. Ansvarar politiskt för utvecklingen av Södra Hagalund.

Erik Järlöv, VD och arkitekt Urban Design, Har bland annat lyft idén om hur Älvsjö och Stockholmsmässans byggnader kan användas i den framtida stadsutvecklingen.

Carl-Johan Engström, prof em, i stadsutveckling KTH och ordförande Hållbara städer.

Samtalsledare: Jonas Nygren, Bostad 2030.

Anmälan: 

https://mailchi.mp/bd6705aaa1fa/itroed0m33.

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .