Skip to main content

Nyheter

Bostadspolitiken i Sollentuna

Sollentuna kommunhus Wiki
Under den gångna veckan visade sig skiljelinjen vad gäller bostadspolitiken i Sollentuna hur tydligt som helst.

Så här säger den politiska majoritetens företrädare, tillika stadsbyggnadsnämndens ordförande, Thomas Ardenfors (M) i lokaltidningen Mitt i Sollentuna: - ”Historiskt sett är det mellan 300 och 400 bostäder som färdigställs per år och det är så vi vill ha det. Vi kommer aldrig vara den kommun som bygger mest, utan bygger på det sätt som passar bäst för Sollentuna”. Han tillägger också att han är nöjd med att det bara blev 300 nya bostäder under 2017 (!).

Ardenfors
Detta ska ses mot bakgrunden att planen för 2017 var 500 nya bostäder, men det blev som sagt bara 300. Likaså mot det faktum att Sollentuna kommun så gott som varje år sedan 2000 ungefär ligger långt under det bostadsbyggande som den regionala planen för länet stipulerar. Till detta kan läggas att den regionala planen för Sollentuna har 15 251 nya bostäder som mål fram till år 2030. I Ardenfors takt kommer det bara att bli 4 800. Mindre än en tredjedel alltså. Nöjd?

Joakim Jonsson
Oppositionsrådet Joakim Jonsson (S) har en helt annan uppfattning.

- ”Vi kan inte acceptera att köerna blir längre”, säger han till lokaltidningen Mitt i Sollentuna.

Joakim Jonsson fortsätter: -”Det går om man bara vill. Det är ett problem att Moderaterna inte sätter någon press på byggherrarna”.

Jonsson menar också att byggtakten måste öka och att det minst byggs 600-700 bostäder per år om man ska nå Sollentunahems och kommunens beslutade mål. Vidare också att Thomas Ardenfors uttalande ovan visar att moderaterna tycker det är okej att bostadsköerna ökar.

Mycket tydligare kan inte den bostadspolitiska skiljelinjen i kommunen vår bli.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .