Nyheter

Bostadspolitisk debatt hölls i Edsberg

Deabatt edsberg sept 2018 ett
Måndagen den 3 september hölls en bostadspolitisk debatt mellan (M) och (S) i Edsbergs centrum.

Medverkade gjorde Henrik Thunes (M) och Joakim Jonsson (S) - som moderator fungerade Annika Billström från Hyresgästföreningen region Stockholm. Debatten anordnades på initiativ av Hyresgästföreningen Sollentuna.

Debatt edsberg sept 2018två
Som väntat var åsiktsskillnaderna stora när det gäller utförsäljningen av Sollentunahem. Moderaterna beskriver affären som en utveckling av bostadspolitiken och som nödvändig för att kunna bygga fler hyresrätter. Socialdemokraterna menar att utförsäljningen ska stoppas och att bolaget inte behöver sälja någonting alls för att kunna bygga hyresrätter.

En sak var dock debattörerna överens om och det handlar om att bägge partierna är emot marknadshyror. Vad gäller Moderaterna så svajar den uppfattningen en hel del, då Thunes samtidigt framförde att man är för en så kallad friare hyressättning, vilket med all självklarhet är ett steg mot just marknadshyror.

Debatt Edsberg sept 2018tre
Vidare är det också så att ett flertal moderata företrädare över hela landet tydligt uttalat att man vill ha marknadshyror.

Det kan noteras att detta är första gången som någon från den borgerliga majoriteten tydligt uttalar någonting alls om bostadspolitiken i Sollentuna under denna valrörelse.

Debatten samlade drygt 70 åhörare.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier