Skip to main content

Nyheter

Bostadspolitisk kraftsamling den 12 oktober

12 okt 2019 1
Lördagen den 12 oktober genomförde Hyresgästföreningen region Stockholm en bostadspolitisk kraftsamling i Älvsjö.

De bostadspolitiska frågorna är riktigt heta i Stockholms län. Inte mindre än 15 av länets 26 kommuner håller på att ombilda sina allmännyttiga bolags hyresrätter, eller säljer dem till andra fastighetsbolag. I Sollentuna är det värre än värst. Här säljs det ut till andra fastighetsbolag och ombildas till bostadsrätter sedan flera år tillbaka. Ovanpå det så har Sollentuna kommun gjort en värdeöverföring i flermiljardsklassen från Sollentunahem AB till andra kommunala bolag gnom att flytta över ett stort antal fastigheter till dessa bolag.

Så det finns allt fog för att anordna en bostadspolitisk kraftsamling.

12 okt 2019 4
Förtroendevalda från Sollentuna på konferensen.

Temat för konferensen var hur vi kan skapa engagemang för att påverka bostadspolitiken.

12 okt 2019 3
Flera exempel togs upp – nätverket i Kärrtorp, Rågsved mot ombildning med flera. Ett annat exempel är de 11 bostadsområden inom Stockholms stad som är föremål för ombildning till bostadsrätter. I 10 av dem finns lokala nätverk som gör motstånd. Rågsved är ett av dem, berättade Cecilia Herrström.

12 okt 2019 2
Hyresgästerna i Stockholms län måste gå samman och värna om sina intressen. Speciellt i Sollentuna där det brinner som värst i hela landet. Den bostadspolitiska kraftsamlingen visade att detta är möjligt och att vi tillsammans också kan nå resultat.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .