Nyheter

Bygget av Väsjö torg kommer att ta nio år

Väsjöbacken
I början av oktober månad meddelade Sollentuna kommun att den första delen av Väsjöprojektet kommer att vara färdigställt först 2025.

I år har kommunen hållit på med det så kallade Väsjöprojektet i 15 år. Nu kommer det att ta 9 år till innan den första delen av projektet är klar – Väsjö torg. Detaljplanen för projektet antogs av kommunen i april 2011. Byggstart för bostäderna planeras till 2018.

Sammantaget så omfattar Väsjöprojektet cirka 2 800 bostäder samt kommersiella lokaler, skolor och förskolor med mera.

Delprojektet Väsjö torg omfattar knappt 900 bostäder, varav cirka 800 lägenheter och 80 stadsradhus, och påbörjas denna höst med grävarbeten. Bland annat ska man fylla ut området med 70 000 kubikmeter krossmassor. Utfyllnaden av området kommer att bli upp till tre meter över nuvarande marknivå.

Enligt kommunen kommer det att bli blandade upplåtelseformer i området – hyresrätt, bostadsrätt, äganderätt och ägarlägenheter. Kommunen sade exakt detsamma, förutom detta med ägarlägenheter, innan bygget av Silverdalsområdet i södra Helenelund skulle påbörjas. Det finns fortfarande inte en enda hyresrätt i Silverdal.

Mer information om Väsjöprojektet finner du via denna länk: https://www.sollentuna.se/sv/nyheter--press/nyhet-bygga-bo--miljo/nu-borjar-arbetet-med-vasjo-torg/.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Boutvecklare & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier