Nyheter

Debatt: Är linbanan viktigare än Sollentunahems hyresgäster?

Linbana wiki
Det finns flera prestigeprojekt i Sollentuna. I synnerhet linbanan till Väsjön som lär vara den mest omskrivna och debatterade.

Andra prestigeprojekt är de 700 nya hyresrätter som Sollentunahem gick ut med 2014 - av dessa har bara 120 blivit verklighet. Vidare har den politiska majoriteten satsat stort på byggandet på mässområdet. Är det inte fyrverkerier då rivningen av Sollentunamässan ”invigdes”, så är det politiska lovord om hur perfekt allt ska bli av närmast bibliska mått.

Men åter till linbanan.
Den 13 juni beslutade Stadsbyggnadsnämnden i kommunen om att gå vidare med en så kallad fördjupad undersökning av linbaneprojektet. Detta innebär att förslaget snart kommer att hamna på kommunstyrelsens bord, och sannolikheten för att linbanan blir av är därmed mycket stor.

I sammanhanget kan inte Stadsbyggnadsnämndens ordförande Thomas Ardenfors (M) låta bli att tala om att de kommer att bli ”tusentals” nya bostäder i Häggvik och Väsjön. Därav ska legimitet ha skapats för det mycket dyra linbaneprojektet. Hepp!

Men historien säger någonting annat. Av alla storvulna bostadsbyggnadsprojekt som den politiska majoriteten basunerat ut under de senaste 1-15 åren, så är det mycket få som blivit verklighet. Mellan tummen och pekfingret ungefär 20 procent.

Så – vi kan alltså stå där med en dyr linbana som väldigt få har behov av att åka med. Påhitt? Inte alls. Kommunen har hållit på med att ”projektera” 2 800 bostäder i Väsjön i 17 år nu. Än finns inte en enda bostad.

Man kan också konstatera att kommunen inte lägger ett uns energi på Sollentunahems hyresgäster. Hyresgäster som nu alla är mer eller mindre oroliga inför försäljningarna av hyresrätter till andra fastighetsbolag och bostadsrättsföreningar. Den politiska majoriteten har inte ägnat en sekund åt att kommunicera med hyresgästerna. För vi räknas inte. Men det gör linbanor.

Alltså – den fantasifulla och mycket dyra linbanan är mycket viktigare än tusentals hyresgäster hos det kommunala bostadsbolaget Sollentunahem.

Bra att veta inför valåret 2018.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Boutvecklare & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier