Nyheter

Debatt: Fortfarande vägrar de att förstå

Peter Wolodarski 2015 10 26 002
Det är mer än märkligt att mediamänniskor och andra debattörer helt vägrar att ta in fakta.

Nu senast är det – som vanligt kan tilläggas – Dagens Nyheters ledarredaktion som levererar rena felaktigheter. Med chefredaktören Peter Wolodarski i spetsen. Också det som vanligt.

I en ledarartikel (närmare bestämt den tisdagen den 23 oktober innevarande år) så ondgör sig Wolodarski – än en gång – över hyresregleringen. Här handlar det nu inte om pyspunka, utan om explosionspunka. Alla vet att hyresregleringen avskaffades 1974 – fan vet om Wolodarski ens var född då (det var han inte). Men han borde väl som chefredaktör åtminstone kunna läsa innantill… Här funderar man ju över vilka krav som familjen Bonnier ställer när det ska anställas och så. Läsförståelse?

Så varför använda något oanvändbart som något användbart? Jo, för att det dels bejakar syftet som handlar om att göra hyresgäster helt rättslösa och dels göra deras organisation Hyresgästföreningen tandlös. Vidare också för att avskaffa de allmännyttiga bostadsbolagen. I Wolodarskis värld är ideella organisationer bara i vägen. Mark skall alltid – till vilken kostnad som helst – beredas för den så kallade ”marknaden”. Som kan beskrivas som en slags Jesus som ska ordna allt till det bästa (i Wolodarskis värld igen då), men som visat sig som helt värdelös på just det. ”Marknaden” löser just ingenting.

Vad Wolodarski och andra egentligen är ute efter, men som de aldrig pratar om, är att ta bort det förhandlingssystem som idag gäller på hyresmarknaden. På det viset kan de bereda väg för marknadshyror där hyresgästerna är förlorare och fastighetsägarna vinnare. Men ingen av dessa fegisar vågar ju säga det. De gömmer sig bakom en lagstiftning som avskaffades för snart femtio år sedan.

Vilka hjältar va!?!
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier