Nyheter

Debatt: Moderaterna har jätteproblem med Hyresgästföreningen

Debatt Edsberg sept 2018tre
Under den gångna valrörelsen har det med all tydlighet visat sig att Moderaterna – med flera - har stora problem med att Hyresgästföreningen ens finns.

Detta har visat sig på många sätt.

På den lokala nivån har Sollentunamoderaterna Benkt Kullgard, Maria Stockhaus med flera, med all tydlighet visat att man inte respekterar folkrörelseorganisationer som sådana - inkluderat deras rätt att faktiskt ha politiska åsikter. Återkommer till det.

På den nationella nivån är det lika illa kan man säga. Om inte värre.

Den moderate riksdagsledamoten Mattias Karlsson (M) ondgör sig över att Hyresgästföreningen inte tycker om att Moderaterna vill ha marknadshyror, och kallar det för lögn. Av bara farten har Karlsson sagt upp alla kontakter med Hyresgästföreningen. Smart..? Men sanningen är en annan. Bevisligen så jublar det moderata ungdomsförbundet MUF över ett kongressbeslut moderaterna tog om just införande av marknadshyror. Ett kongressbeslut som (M) nu inte vill kännas vid. Bevisligen så har bland andra de moderata riksdagsledamöterna Erik Bengtzboe, Karin Enström, Boriana Åberg motionerat i riksdagen om införande av marknadshyror. Den moderata ”ikonen” Carl Bildt ordade dessutom rikligt under sin korta statsministertid på 90-talet om marknadshyrornas välsignelse. Mattias Karlsson har nu som sagt uttalat att han/partiet inte längre ska kommunicera med Hyresgästföreningen. Var inte just detta en av Stalins idéer..?

Deabatt edsberg sept 2018 ett
Åter till Sollentuna. Henrik Thunes (M) påstår att han och hans parti inte vill ha marknadshyror (3 september i Edsbergs centrum). I nästa andetag säger Thunes att han vill ha en ”friare hyressättning” – vilket inte betyder annat än att man vill införa marknadshyror.

Sollentunamoderaterna pratar aldrig med Hyresgästföreningen. Bara om föreningen. Var inte även detta en av Stalins idéer..?

Hur svårt kan det vara för ett politiskt parti att stå för sina åsikter?

Vi i Hyresgästföreningen har inga som helst problem med att stå för våra åsikter. I vått och torrt

Dessutom – Kullgard och Stockhaus med flera ifrågasätter gång på annan Hyresgästföreningens och dess medlemmars rätt att ha åsikter. Ett klart hot mot demokratin i vårt land som sjösätts av en grupp ”mindre vetande”. Här kan man också fundera kring Stalins ledarstil… Han gjorde ju faktiskt likadant.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier