Nyheter

Debatt: Nä, nu får ni allt ta och ge er...

Edsbergsvy
Ännu en gång så debatteras det om ”hyresregleringen” och dess konsekvenser. En reglering som inte ens finns!

Måndagen den 6 november domineras DN:s ledarsida av stor okunnighet. Kanske är det chefredaktör Peter Wolodarski som är i farten igen?

Ledartikeln, med rubriken ”Bostadsbrist”, ondgör sig över alla de katastrofer som hyresregleringen är skuld till. Här lyckas man till och med linda in handeln med så kallade svartkontrakt och vidare också mord, i förhållande till ”hyresregleringen”. Det är ingen hejd på påståendena om man säger som så.

Men är det sant?
Nej.
Hyresregleringen i Sverige avskaffades 1974, så den kan knappast vara orsak till problem på den svenska bostadsmarknaden i nutid. Den finns ju inte ens!

Ledarskribenten (som antagligen är just Wolodarski) angriper hyresregleringen som roten till det onda. Den ska bort. Problemet är bara att densamma avskaffades för över fyrtio år sedan. Hur tänktes det här?

Kanske är det så att DN ska skaffa sig en ny chefredaktör? En som har lite mer koll. En chefredaktör som propsar på att en lagstiftning som inte finns måste avskaffas, måste det ju bara vara något fel på. Eller hur?

 

  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier