Nyheter

Debatt: Nya lögner om bostadspolitiken

Höghus Wiki
Denna gång framförda av moderaterna Cartharina Winberg och Mats Green i en debattartikel i Aftonbladet den 26 februari.

”Gör om hyresrätter till ägarlägenheter” och öka därigenom mångfalden på bostadsmarknaden, skriker denna duo ut på debattplats i nämnda tidning. Och det till ingen nytta alls.

Men hade dessa två politiker tänkt innan de skrev? Knappast.

Att ombilda hyresrätter till ägarlägenheter gör ingen skillnad alls. Till att börja med, dessutom – varför ska det alltid vara de allmännyttiga hyresrätterna som ska ”göras om” till något annat? Är det inte till bostadsrätter så är det till ägarlägenheter i den borgerliga världen. Om nu Winberg och Green är så sålda på ägarlägenheter, så får de väl verka för att sådana byggs. Grundförutsättningen kan ju inte på något sätt vara att hyresrätter ska ”offras” för denna idé.

Visst – vi kör på ägarlägenheter, men bara under förutsättningen att det finns ekonomi i det hela. Bygg gärna ägarlägenheter, men inte till priset av att det ska offras hyresrätter.

Ni två får väl göra som andra – gå till banken med er idé så får vi se om det blir något av det. Och varför inte – Winberg och Green – ta ett samtal med byggjättarna Skanska, Peab och JM Mattsson. Dom kanske köper er idé, men då får ni allt satsa lite och inte låta mig som hyresgäst stå för insatsen.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier