Skip to main content

Nyheter

Debatt: Vad kommer nu att hända med bostadspolitiken i Stockholms stad?

Anna König Jerlemyr liten
Foto
: Stockholms stad

Det blir ett maktskifte i Stockholms stad har det visat sig. Vad kommer det att innebära vad gäller bostadspolitiken?


I och med att Miljöpartiet bytt sida, så bildas det en Alliansmajoritet i Stockholms stadshus. Och det lär inte gynna bostadspolitiken i staden.

Jag vill här och nu påminna om hur det gick till när moderaten Ulf Kristersson härjade i Stockholms stadshus. Han sålde ut 1 200 av stadens hyresrätter för 6 600 kronor per kvadratmeter. De var egentligen värda 39 005 kronor per kvadratmeter vid det tillfället.

Enligt Stadskontoret, DN och Regeringsrätten var dessa utförsäljningar olagliga. Lik förbannat sitter Kristersson i detta nu i riksdagen och vill bli regeringsbildare. Under Kristerssons tid i Stockholms stadshus såldes verksamheter ut för 3,4 miljoner kronor. Verksamheter som då var värda minst 81,7 miljoner kronor. Kristersson kommer inte att bli statsminister. Bland annat på grund av detta.

Kristerssons politiska arvtagare i Stockholms stad heter Anna König Jerlemyr, som nu kommer att ta hand om bostadspolitiken. Mycket värre kan det inte bli för stadens hyresgäster. Hon vill också sälja ut. Till underpriser. Precis som Kristersson gjorde och moderaterna i Sollentuna både vill och gör. Lagligt eller inte. Säljas ska det.

Det är synd om hyresgästerna och medborgarna i dessa kommuner. Riktigt synd. Vi är värda något bättre.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .