Skip to main content

Nyheter

Debatt: Varför pratar ingen med hyresgästerna om Kilen i Helenelund?

Tomas Axelsson IF Metall
Sedan några år projekterar Sollentuna kommun området Kilen i södra Helenelund.

Till att börja med undanhöll kommunen hyresgästerna på Svalgången i Helenelund möjligheten att få information och påverka ombyggnaden av det området. Kommunen höll visserligen ett så kallat ”dialogmöte” i kommunhuset en kväll, men inbjudan till hyresgästerna kom samma dag som mötet hölls. Detta innebar att nästan ingen hade möjlighet att komma.

Området Kilen, precis söder om Svalgången, innebär en ännu större förändring för hyresgästerna på Svalgången. Nu har inte mindre än åtta byggbolag och arkitektkontor lämnat in förslag om hur Kilen kan utformas. Till detta kommer ett eventuellt hotellbygge samt det faktum att tvärbanan från Kista kommer att dras till Helenelunds station. Precis i anslutning till Svalgången.

Men ingen pratar med hyresgästerna. Det är så uppenbart att Sollentuna kommun tycker att det är mycket viktigare att kommunicera med byggbolag och arkitektkontor – samt landstinget när det gäller tvärbanan – än med de egna medborgarna.

Detta är ett faktum som alltid glöms bort – hyresgästerna är också medborgare och skall med all självklarhet också behandlas som just medborgare.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .