Skip to main content

Nyheter

Debatt: Ytterligare ett svek mot Sollentunaborna

Sollentuna kommunhus Wiki
Den politiska majoriteten i Sollentuna prioriterar återigen bostadsrätter framför hyresrätter.

I ett så kallat intentionsavtal från i juni förra året, var kommunen överens med Skanska om att kommunen skulle få bygga ett hundratal hyresrätter på Mässområdet i Tureberg.

Nu har kommunen vänt i denna fråga, och vill att all mark ska säljas till byggbolag som ska bygga bostadsrätter. Förslaget ska behandlas av kommunens fullmäktige den 19 oktober.

Detta är helt i linje med tidigare ageranden och beslut. Kommunen har sett till att drygt 1 500 av Sollentunahems hyresrätter ombildats till bostadsrätter. Kommunen följer inte upp avtalet med byggherrarna för Silverdal, som stipulerar att det ska byggas hyresrätter i området. Efter alla dessa år finns fortfarande inte en enda hyresrätt i Silverdal. Kommunen har effektivt uteslutit allt vad hyresrätter heter i Väsjöprojektet, och har vidare hållit mycket hårt i tyglarna vad gäller Sollentunahems ambitioner, och behov av, att bygga hyresrätter.

Sollentunahem har endast tillåtits bygga 240 hyresrätter under sex hela år.

Till detta kan man lägga de nya ägardirektiven till Sollentunahem som bland annat tvingar bolaget att fortsätta ombildningarna av hyresrätter till bostadsrätter i Tureberg, Rotebro och Rotsunda.

På grund av denna politik sjunker andelen hyresrätter stadigt i bostadsbristens Sollentuna, och ligger nu på knappt 20 procent av bostadsbeståndet.

Man tar sig för pannan!

 

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .