Nyheter

Den politiska majoriteten i Sollentuna har ingen bostadspolitik

Sollentuna kommunhus Wiki
Hyresgästföreningen Sollentuna har undersökt (M), (L) och (KD):s bostadspolitiska ambitioner inför valet i september – och funnit absolut ingenting!

Varken Moderaterna, Liberalerna eller Kristdemokraterna i Sollentuna nämner ens bostadspolitiska frågor i sina valmanifest inför valet den 9 september. Detta är mer än anmärkningsvärt i en växande kommun som Sollentuna.
Henrik Thunes
Henrik Thunes (M)

Dock är det så att de ovan nämnda majoritetspartierna aktivt arbetar för att utrota hyresrätten i kommunen och att sälja ut hela Sollentunahem. Men det är inte bostadspolitik, det är bara dumt.
anna lena johansson
Anna-Lena Johansson (L)

Det går inte att övertyga någon medborgare om att det skulle vara klokt att sälja ut Sollentunahems tillgångar till underpris, eller att slakta det allmännyttiga bostadsbolaget Sollentunahem som företag med många miljarder i tillgångar. Ett företag som i kommunen är det absolut vassaste verktyget för att lösa bostadskrisen. Ett verktyg som (M), (L) och (KD) aktivt valt att inte använda på grund av sina ideologiska syften. Vilket bland annat fått till följd att det byggs alldeles för lite i Sollentuna, och att det är en mycket, mycket stor brist på hyresrätter. Det står 47 000 personer i kö till Sollentunahem bara till att börja med.
Ramstrand
Magnus Ramstrand (KD)

Med mycket stor sannolikhet så kommer detta att straffa sig på valdagen den 9 september. Den dagen kanske det är så att Thunes, Ramstrand och Johansson faktiskt får ta ansvar för sin helt obefintliga bostadspolitik. Något de inte är vana vid. Och det vore allt på tiden.

 

  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier