Skip to main content

Nyheter

Drygt 2 000 hyresrätter godkända för ombildning av Stockholms stad

Hyreshus Wiki
Den 3 mars presenterade Stockholms stads fastighetsborgarråd Dennis Wedin (M) vilka hyresrätter som av staden godkänds för ombildning till bostadsrätter. Antalet uppgår till 2 005 och utgör endast tio procent av de hyresrätter som den politiska majoriteten i stadshuset har ambitionen att ombilda.

Den nuvarande majoriteten gick till val på bland annat denna fråga 2018. Paradargumentet har hela tiden varit att det är bättre med blandade upplåtelseformer i de olika bostadsområdena. Märkligt i detta är att det alltid ska offras hyresrätter för att uppnå detta mål. Man hör aldrig talas om att man vill bygga hyresrätter i stads- eller kommundelar som domineras av ägda bostäder. Detta är alltså ett väldigt ihåligt argument.

Samma argument kör den moderatledda majoriteten i Sollentuna med, och mot bättre vetande. Det finns störst behov av fler hyresrätter i såväl Stockholm som Sollentuna, men på den fronten görs nästan inget alls. Det blir inte fler bostäder för att man ändrar upplåtelseform på de redan befintliga.

Vad gäller Stockholms stad så kan man konstatera att det är en klar majoritet av hyresgästerna i de 20 000 hyresrätter som pekats ut för ombildning som inte vill köpa och ombilda.

Att staden godkänt 2 0005 hyresrätter för ombildning, innebär inte att köpen är klara.

I dessa stadsdelar har staden godkänt ombildning av hyresrätter:

Hässelby gård
266 lägenheter.

Grimsta
475 lägenheter.

Sätra
101 lägenheter.

Skärholmen
293 lägenheter.

Västertorp
173 lägenheter.

Rågsved
445 lägenheter.

Fagersjö
128 lägenheter.

Bagarmossen
124 lägenheter.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .