Skip to main content

Nyheter

En välmenande hälsning från Hyresgästföreningen region södra Skåne

HGF region Södra Skåne
På Hyresgästföreningen region Stockholms årsmöte lördagen den 25 april medverkade bland annat Kenneth Gustavsson från Hyresgästföreningen region Södra Skåne. I sitt anförande på årsmötet hade Kenneth ett budskap – skärp till er i Stockholm!

-          ”Det som hände igår kan vi inte göra något åt, men det som händer i morgon kan vi påverka”. Så sade Kenneth Gustavsson i sitt anförande, och detta blev lite av en röd tråd för fortsättningen.

Region Södra Skåne, tillsammans med alla andra regioner utanför Stockholmsområdet, har problem med vad som händer i Stockholm. Detta gäller såväl hyresförhandlingar som interna frågor inom Hyresgästföreningen.

Kenneth betonade att Stockholmsregionen måste lära sig att se möjligheter, inte problem. Vidare också att personalen måste ses som en resurs och att det är för mycket av internt arbete och diskussioner i Stockholm, och alldeles för lite utåtriktat.

Kenneth Gustavsson lyfte också upp att vi är en gemensam Hyresgästförening och att det är ett gemensamt arbete att forma Hyresgästföreningens framtid.

Och hur det nu än var, så tror jag att vi i region Stockholms fullmäktige behövde höra just det här.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .