Nyheter

Extremt ovanlig bostadspolitik i Danmark

Husby wiki
Vi har skrivit om detta förut, och nu kommer det mera.

Till att börja med han man inom den danska politiken börjat svänga sig med helt nya uttryck apropå integration, invandringspolitik och segregation. Nu delar man upp befolkningen i två grupper vad gäller de bostadspolitiska åtgärderna – ”icke-västliga” och ”västliga”.

Med andra ord utrikesfödda och inrikesfödda. I den förstnämnda gruppen ingår även deras barn även om de är födda i Danmark. Redan här skevar det alltså.

Men det blir värre.

Under 2018 tog den dåvarande borgerliga regeringen beslut om att det inte ska finnas några ”ghetton” (numera omstöpt till ”parallellsamhällen”) i Danmark 2030. Och märkligt nog fortsätter den nuvarande socialdemokratiska regeringen den linjen.

I praktiken innebär det att ett bostadsområde som har mer än 50 procent ”ickevästliga” invånare förklaras som ”parallellsamhälle”. Vidare innebär det också att man dels tvingar ”ickevästliga” invånare att flytta genom att riva hus dessa områden. En slags deportering alltså.

Just nu är området Volisome i Odense på tapeten. Dels för att man river för fullt, och dels för att elva hyresgäster stämmer den danska staten för rasism.

Läs artikel i DN om detta: https://www.dn.se/varlden/ickevastliga-danskar-maste-flytta-nar-andelen-vastliga-ska-oka-i-utsatta-omraden/.

Läs vår tidigare artikel om den danska bostadspolitiken:  https://www.hgfsollentuna.se/nyheter/bostader-i-utsatta-omraden-rivs-i-danmark
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier