Nyheter

Fem förtroendevalda i region Stockholm uteslutna ur Hyresgästföreningen

Klubba
Under den första veckan i juli beslutade förbundsstyrelsen att utesluta fem förtroendevalda i Stockholm.

Den här processen, som från början handlade om suspensioner, har pågått i över ett år. I maj var det uppe på förbundsstyrelsen som ett uteslutningsärende, men bordlades.

Som grund för uteslutningarna finns att de fem motverkat Hyresgästföreningens värdegrund, hot, rasism och kränkande behandling samt att anställda på regionkontoret känt sig påhoppade och trakasserade.

- ”De har haft otrevligt bemötande och dålig attityd mot andra. Det har även förekommit rasistiska uttalanden från någon, men jag vill inte gå in på vad var och en har gjort”, säger Björn Johansson som är ordförande i förbundets stadgegrupp i ett uttalande till tidningen Hem & Hyra.

Det handlar om PO Brogren, Solnaföreningen och regionstyrelsen, Ragnar von Malmborg, Södermalmsföreningen, Bror Sandström, Södermalmsföreningen, Jan Bergström, Kungsholmsföreningen samt ytterligare en förtroendevald från Solnaföreningen.

De fyra förstnämnda skickade snabbt ut ett pressmeddelande där man fördömer förbundsstyrelsens beslut och menar att anklagelserna mot dem är såväl felaktiga som orimliga. Den anser vidare att detta beslut är en del av centraliseringen av Hyresgästföreningen. Av okänd anledning ville inte den femte förtroendevalde vara med i pressmeddelandet, eller uttala sig i övrigt om uteslutningarna.

Uteslutningar i Hyresgästföreningen är mycket ovanliga.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier